Celowo takie dałem. :P Jutro coś porobię, bo o 19:30 dopiero z Krakowa wróciłem, zmęczony.
woda pod wycieraczką
Zwiń
X
-
woda pod wycieraczką
Cześć,
Po deszczach drugi raz w ciągu kilku miesięcy pojawiła mi się woda pod wycieraczką kierowcy. Za pierwszym razem woda była również również z tyłu pod wycieraczką pasażera siedzącego za kierowcą. Same wycieraczki z wierzchu były prawie suche, więc woda musi wchodzić od spodu, a jest jej naprawdę dużo, bo aż chlupie, dopóki się jej nie wyciągnie szmatą. Raczej nie jeździłem po ulewnym deszczu, co najwyżej przejeżdżałem po kałużach, natomiast deszcz porządnie lał podczas postoju.
Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem?
Dodam, że auto jest z rocznika 2005, mam je od kilku miesięcy i nie wiem, czy problem nie występował już wcześniej.
-
-
Zamieszczone przez kerimwięc woda musi wchodzić od spoduO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Dzięki za podpowiedzi.
Korzystając z urlopu, powalczyłem z wodą.
Okazało się, że podszybie od strony kierowcy było zapchane glebą oraz liśćmi, które jeszcze w tą glebę się nie przemieniły. Poprzedni właściciel pewnie tam nie zaglądał przez 5 lat. Woda, zamiast odpływać prze otwór odprowadzający na zewnątrz, musiała się przedostawać do kabiny pod dywaniki.
Po wyczyszczeniu i wystawieniu auta na porządną ulewę woda się więcej nie pojawiła. Mam nadzieję, że już tak pozostanie.
Komentarz
-
-
Na wszelki wypadek zaglądnij też za chlapacze pod nadkola. Tam czasem rosną już drzewka, małe wprawdzie ale zawsze. Zobacz też czy uszczelnienie wiązki kabli w podszybiu włażące do środka jest OK. W razie czego zasmaruj dookoła jakimś uszczelniaczem i będzie w porządku. Woda Ci się prawdopodobnie dostawała tamtędy a skoro tego nie uszczelniłeś to niebawem znów możesz mieć problem. Pozdrawiam i powodzenia w walce (niestety nierównej) z wodą. :wink:Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
Komentarz